Az ötvenes évek amerikai autóikonja, az 1957-es Chevrolet talán ma is a legszebb autók egyike. Nagyon sokféle változatban gyártották, sedantól kezdve 2-4 ajtós változatokon keresztül a kombikig és kabriókig. Ma gyűjtők és Hot Rod építők nagy kedvence, de a kilenvcvenes évek elején a francia Majorettet is megihlette a Chevy legenda.

majorette 57 chevy chevrolet france francia
'57 Chevy a Majorettetől 1991-ből

 

Sajnos a legtöbb esetben a Hot Rod verziókat dolgozták fel a játékautó gyártók, s ez alól a Majoretté sem kivétel. Érthető, hiszen egy dögös Hot Rodra hamarabb lecsapnak a gyerekek. Aki pedig eredeti modellt szeretne a Chevroletből, nyilván nem a Majorette és Matchbox miniautóknál keresi azt, hanem mondjuk az Ertl-nél. De legyünk igazságosak, a Majorettek és a Matchboxok elsősorban játékautók és abban máig magas színvonalat képviselnek és szeretnivalóak.

A Majorette '57 Chevyje 1991-ben került fel a termékpalettára, s a mi kisautónk is az első gyártásból való. Tűzpiros alapfestés lángnyelv díszítéssel. Szép állapotban maradt meg, s bár nem olyan kidolgozott, mint a Matchbox változata, attól még ez egy igényes járgány. Magasan hozza a Majorette minőséget. A 28 év alatt nem tört, nem engedett a rúgózás, néhány apróbb festéklepattogzástól eltekintve majdhogynem újszerű a Chevy. Az ikonikus orrot és hűtőrácsot pedig egész szépen megoldották a franciák is.

majorette 57 chevy chevrolet france francia
Galéria

Nagyon népszerű típus volt, egészen 2005-ig gyártásban maradt, s készült belőle arany, fekete, világoskék, sárga, rózsaszín, fehér, Coca Cola, Pepsi és Cheetos reklámautó is, s még így sem teljes a lista. Bontatlan állapotban 5-6 ezer forintért lehet hozzájutni. Nem tarotm kizártnak, hogy sok gyűjtő van, aki rákapott a típusra, hiszen nagyon sok verzió készült belőle és akkor még ott vannak a nagy riválisok feldolgozásai is, a Matchbox és Hot Wheels Chevyk.