Minden kétséget kizáróan a blog történetében talán a legélvezetesebb fotósorzaton vagyok túl, hiszen a legendás amerikai Ford Bronco nagyon érezte a terepet, s kisebb hasonfekvések, nyaktekergetések és egyéb akrobatikus mutatványok közepette nagyon jó képeket sikerült készítenem. A kultikus terepjárót 1965-ben dobta piacra a Ford. Az öt generációt is megélt autó 1996-ig maradt gyártásban, s ezalatt megszámlálhatatlan amerikai filmsorozatban és mozifilmben jutott szerephez, elég csak a Charlie Angyalaira gondolni, de a Terminator 2-ben is Broncoval gurult Schwarzenegger sőt, a számomora olyan kedves washingtoni kisváros, Twin Peaks sheriffje, Harry Truman (Michael Ontkean) is Broncoval igyekszik Laura Palmer halálának helyszínére. A Bronco szinte szerves része az Egyesült Államok vidéki életének még ma is. A Ford 2020-ban tervezi életre kelteni a típust a hatodik generációval, de Dwayne Johnson Tombolás (Rampage) c. filmjében már megcsodálható a koncecpióautó. A Matchbox 1987-ben, a 2. generációs Bronconak állított emléket.

matchbox ford ford bronco macau sziklakert 4x4
Ford Bronco II 1987-ből

 

A Broncot 1989-ig a képeken is látható fehér-fekete-narancs festéssel készítették, méretes Bronco felirattal az oldalon, piros belsővel és krómhatású alvázzal. Ez volt a legnépszerűbb külső itthon is amelyből '88-ban készült egy hasonló variáns, ahol a fehéret barnára cserélték. Új festéssel csak 1991-ben látták el az autót, de onnantól 2002-ig legalább tíz változat készült, köztük zebracsíkos, rendőr és parti mentő is.

matchbox ford ford bronco macau sziklakert 4x4
Sziklás terepen is bizonyított

A Matchbox egy kifejezetten szép típusa, amely sziklakerti fotózásban is bizonyított, hiszen nagyon jó alapként szolgált és abszolút illett a környezetbe, mind a sárban és páfrányosban jól mutatott nem beszélve a meredek sziklaszirtekről.

matchbox ford ford bronco macau sziklakert 4x4
Galéria

A kisautót Angliból sikerült ilyen szép állapotban megszereznem bontott, de játszatlan állapotban egészen baráti áron amely nagyban köszönhető annak, hogy sokat gyártottak belőle, így 1000-3000 forint között mozog az ára.