Elegáns, szép, egyszerű. Igazi sedan a nyolcvanas évekből. A Sterling valójában az amerikai Rover. Közönségkedvenc volt az Egyedült Államokban, leginkább angolos külleme és beltere miatt. Ennek ellenére mégsem volt hosszú életű típus. A Sterling, valójában Rover 800-ból csupán két típust gyártottak, a 825 és 827 jelzésűeket 1987 és 1991 között. A Matchbox kistesók is csak ebben a szűk fél évtizedben szerepeltek a választékban. Mindezek ellenére megnyerő külseje miatt a gyűjtők is megszerették. A mi Sterlingünk az első eresztés '87-ből, metálszürke és kék festéssel, fekete műanyag díszcsíkkal.

matchbox sterling china rover
Sterling 825

 

Nagyon igényesen összerakott autó, de sajnos a játékidő rányomta a bélyegét. Ha nem kopott volna ennyit, lazán partiban lenne a Corvette Grand Sporttal küllem tekintetében. Az autó érdekessége a vastag kék alváz, amely egyben az kiskocsi kasztniját is adja, erre épül a fekete műanyag díszcsík és csak ezekre került rá a felső karosszéria elem. Ügyes megoldás, ami sok lehetőséget rejtett volna magában, de a szürke/kék színkombináción kívül érdekes módon csak egy meggypiros/szürke készült még. A szürke/kék változatból volt feliratozott és felirat nélküli is, mint a miénk. A későbbi utolsó sorozat már abszolút a kisgyerekeket célozta meg a világoskék/sárga/piros matt festéssel és kék kerekekkel a "My First Matchbox" sorozatban.

matchbox sterling china rover

A rövid életút ellenére ez egy szép és keresett típus. Az eredeti '87-es Sterling, bontatlanul 10 000 forintot is érhet, de ebben az állapotban 1-2 ezer forintnál többet nem kérnek érte.