Már szerepelt korábban a Chevrolet ihlette autómentő a Magazin hasábjain. Áprilisban került bemutatásra a típus 1989 és 1991 között gyártott változata, az okker sárga Relay Truck. Ezúttal unakoöcsémék hozták el az ő megörökölt autómentőjüket, amely a típus legelső sorozatából való, amely 1985 és 1989 között szerepelt a Matchbox választékában. Úgy döntöttem, miért ne fotóznám le a piros Chevy-t is akár a sárgával közösen is.

matchbox chevy van chevrolet breakdown van macau china 1985
Az első Breakdown Van 1985-ből

 

Az áprilisi cikkben már kifejtettem, honnan eredeztethető a típus. Bár a valós nagytestvért máig sem sikerült beazonosítani, hiszen a Chevy Van-ból nem készült autómentő, csupán furgon, tűzoltó és mentőautó. Így változatlanul úgy tartom, hogy itt csupán a Matchbox tervezői fantáziáltak és variálták át a Chevy Van felépítményét ahogy azt tették a 4x4 esetében is.

matchbox chevy van chevrolet breakdown van macau china 1985
Galéria

A piros kisautó szép állapotban maradt meg, leszámítva a hiányzó horgot szinte alig kopott a festés. A sárga változattal ellentétben itt szürke alvázat kapott a járgány a felső légterelő és a daru pedig fehér színben készült, s nem kapott feliratozást. A típusból egyébként közel 10 változat készült és egészen 2001-ig gazdagították a Matchbox palettáját. Ha hozzáadom a sima Chevy furgonokat a 4x4 változattal együtt, akkor közel 30 féle Chevy Van készült a Matchbox műhelyeiben. A nagytestvérhez hasonlóan egy roppant sikeres kiautószéria volt.