A Matchbox egy jópofa és kellően interaktív kisautója volt a TV News Truck. A Mercedes-Benz TN ihlette kisbuszból 1989-ben faragott tévés közvetítőkocsit a Matchbox. Ellátta kihúzható kamerával és antennával is, amely egy igazán érdekes megjelenést kölcsönzött a kisautónak. Sajnos a gyűjteményben szereplő Sky News csatornát népszerűsítő autóról már hiányoznak ezek az elemek, így a bemutató sem teljes. De nem hagyhattam ki a sorozatból!

TV News Truck Mercedes alapokon

 

A TV News Truck különlegessége végett egész hosszú karriert futott be, de jó reklámlehetőség volt a TV táraságoknak is. Hirdetett rajtuk a Sky, a Channel 24, a Super RTL, de népszerűsítette a '98-as francia foci VB-t és a Mission Impossible mozifilmet is. A TV-s festéseken kívül készült belőle UFO felderítő és meteorológiai "viharvadász" furgon is. Felsorolni is lehetetlen a rengeteg színkombinációt, amelyekkel gyártásba került. Egy igazi gyűjtőknek való sorozat!

Galéria

A "Sky Satellite Television" változatot 1991 és 1992-ben gyártották, de 1995-ben ismét felkerült a palettára az 1997-es nyugdíjazásáig. Talán a legnépszerűbb variáns volt, így ára sem egetverő. Egy-kétezer forintért már beszerezhető akár dobozos változatban is. Testvéreihez már nehezebb hozzájutni és árfekvésben is felülmúlják. A sorozat 2002-ig maradt a palettán, de még 2006-ban is készült belőle egy fehér-piros hírközlő kocsi. Licencelési problémák miatt természetesen nem szerepelt a Mercedes megjelőlés a kisautó nevében, de az embléma a korai változatokon még jelen volt. De szinte mindegy is, hiszen ki ne ismerné fel a TV-s autó mögött megbúvó legendás Merci furgont, amely nálunk a rendszerváltás után zöldségesek és költöztetők kedvenc haszongépjárműve volt, leváltva a leharcolt Zsukokat.