A Ford A modell vitathatatlanul az amerikai márka talán egyik legsikeresebb típusa. A közel öt millió megépített példány közt voltak dobozos teherautók, sport kupék, szedánok, roadsterek és még napokig lehetne sorolni a rengeteg felépítményt, amellyel rendelhető volt a típus. A svájci Toblerone csokigyár flottájában szolgáló dobozos A modell már vendégeskedett a Kisautó Magazinban, ezúttal pedig a platós pickup változat tette tiszteletét nálunk.

matchbox models of yesteryear ford ford a modell vintage old timer 1981 1931 macau
Ford A Modell pick up 1931-ből

 

William Clifford 1874-ben csupán két tehénnel kezdte a tejkereskedést. Míg a konkurencia gyalog, vállukon átvetett boton cipelte a tejesvödröket, William 1907-re már saját kordészekérrel házalt, s közel 70 tehénre gyarapodott a gulya. A cég egészen 1993-ig maradt Clifford és leszármazottai tulajdonában. Az általuk használt korai tejesüvegek ma igazi drágaságnak számítanak a webes piactéren.

matchbox models of yesteryear ford ford a modell vintage old timer 1981 1931 macau
Galéria

A Matchbox a Models of Yesteryear sorozatában állított emléket a brit tejüzemnek egy Ford A Modell formájában. Az Y-35/1 lajstromszámú kisautó 1981-ben készült Makaóban. A fehér-sárga tejeszállító platósból készült egy világoskék is, amely az Ambrosia tejipari édességeket készítő vállalatnál szolgált. A Toblerone A modellhez hasonlóan a platós kisautó is egy remek darab.