Bár hidegfrontot jósoltak, a júniusi kánikulának azért reménykedjünk nem a hóesés fog véget vetni, s tovább pihenhet garázsában a Highway Maintenance Truck névre keresztelt Matchbox reptéri hókotró. Remélem némi lehülést és felfrissülést azért ad a kedves olvasóknak a Chevrolet hóeke látványa.

matchbox highway maintenance truck plow master 6000 chevrolet
Chevrolet ihlette Highway Maintenance Truck, avagy Plow Master 6000 a Matchboxtól

 

A Matchbox 1990-ben alkotta meg a kisautót, s mivel elég speciális gépről van szó nem csoda, hogy még 29 év elteltével is gyártásban maradt. Sajnos még Christian Falkensteiner katalógusában sem találtam meg a nagytestvért, amely a Matchboxot ihlette, de feltételezhetően egy amerikai Chevrolet (K20, Blazer?) teherautóról van szó, hiszen a korai Matchbox változatok még megkapták az ismert emblémát a hűtőrácsra. A Matchbox később, licencelési problémák miatt már Chevy logo nélkül gyártotta a kisautót.

matchbox highway maintenance truck plow master 6000 chevrolet
Galéria

A cikkben szereplő hóeke a második generációból érkezett, amelyet 1992 és 1994 között gyártották. A típust pár év kihagyás után, 1998-ban élesztették újra, s azóta szinte megállás nélkül készülnek belőle szebbnél-szebb változatok. A mi kisautónk egy repülőtéri hóeke, s mivel már nagyobb gyerek lehettem mikor kaptam, így elég szép állapotban maradt meg. Régiségvásárokon ritka darab, pláne ilyen szép állapotban. Egyébként nem egy drága típus, hiszen tucatnyit gyártottak belőle. A cikkben is szereplő 29 éves kisautót akár 2000 forintért is be lehet szerezni akár dobozával együtt is. Highway Maintenance Truck elnevezésen túl Plow Master 6000-ként is jelölték, de készült belőle hóeke nélküli változat is. Ha még télen élni fog a blog, ígérem kiviszem a hóba kisfiammal!