A Matchbox egy tiszavirágéletű típusa következik, a Mack CH600 amerikai országúti nyergesvontató. Az 1990-ben és 1991-ben gyártott fehér kamiont valami buta megfontolás végett vontatvány nélkül árulták. Valljuk be, önmagában nem is olyan érdekes egy kamion, főleg nem egy gyereknek, mikor a Mackkel egyidőben már javában készültek Kenworth, Scania és Peterbilt vontatók komplett trélerrel.

matchbox mack mack ch 600 thailand
Mack CH600

 

Később persze a Mack is kapott trélereket a Convoy szériában, de nekem csak ez az árva fehér változat maradt meg. Az MB202 sorozatszámból egyébként nem is készült más festés, csupán egy limitált Coca Cola sorozat. Később a tréleres változatokhoz már persze több festést is alkalmaztak, így volt Nascar sorozat, de reklámozta a Burger Kings gyorsétteremláncot is, és kapott tiszta krómhatású alvázat. A miénk thaiföldi műanyagalvázzal készült és elég megviselt. A festés itt-ott csúnyán lepattogzott, de a krómhatású hűtőrács és lámpák miatt még mindig tekintélyparancsoló kiskamion. Az MB202 bontatlan csomagolásban 2-3 ezer forintot megérhet a nemzetközi piactéren, de a tréleres változatokért már minimum 7-8 ezer forintot kell leszurkolni.

matchbox mack mack ch 600 thailand
Galéria

Maga az amerikai Mack Trucks vállalat 1900-ban alakult. Kezdetekben buszokat gyártott, majd később vált fő profiljává a nehézteherautók és nyergesvontatók gyártása. Híres márka. Teherautói, tűzoltói, vontatói és egyéb speciális dömperei legalább annyira meghatározói az Egyesült Államoknak, mint Oroszországnak a Kamaz vagy Csehországnak a Tatra.