Szerepelt már Lledo modell az oldalon, egy szintén angliai Dennis járgány, a Chivers & Sons tűzoltóautó formájában. A jópofa méretarány és igényes kivitelezést látván akkor eldöntöttem, hogy felkutatok még pár Jack O'dell tervezte kisautót, így sikerült beszereznem a legendás Dennis egy buszát, az 1935-ben gyártott "single-deckert", amely a néhai Southern Vectis omnibusz társaság flottájában szállított utasokat.

lledo dennis southern vectis days gone dennis bus old timer 1986
1935-ös Dennis busz a Lledotól '86-ból

 

A Dennis márkát 1895-ben alapították, s talán az Egyesült Királyság legnépszerűbb tűzoltóautóbeszállítói voltak egészen a vállalat 2004-es csődjéig. S bár főként a speciális rendeltetésű teherautó volt a fő profilja, a buszgyártásban is kivette a szerepét. A mi kisautónk nagytestvére 1935-ben állt szolgálatba az 1929-ben alapított Southern Vectis busztársaságnál. S bár a Dennis márka már régen eltűnt, a Southern Vectis - bár rengeteg átalakuláson ment keresztül az évtizedek alatt - még ma is létező utasszállító vállalat, melynek buszai ugyanabban a zöldben pompáznak mint a cég megalakulásakor.

lledo dennis southern vectis days gone dennis bus old timer 1986
Galéria

A Lledo Days Gone sorozatában megjelent modellhez figurákat is mellékeltek, amelyek állítólag méretarányban vannak a járművel. Lehet ezek a régi buszok voltak kicsik, de nekem picit nagynak tűnnek a buszhoz viszonyítva, de higgyünk a Lledonak. A fényképezéshez egy biztos, jó alapot szolgáltattak. Az 1986-ban debütált Days Gone sorozat 10. darabja volt a Dennis busz, amelyből rengeteg színvariácót készítettek és nagyon sok régmúlt londoni és vidéki útvonalnak állítottak emléket. A tűzoltóautóhoz hasonlóan egy aranyos modell, s bár kevésbé kidolgozott és masszív, mint a Matchbox Models of Yesteryear darabjai, azért jó rágondolni, hogy ezeket a kisautókat ugyanaz a Jack O'dell tervezte, mint a korai Matchboxokat még a Lesney érából.