Nem egy Ford került már bemutatásra az oldalon, old timer és young timer egyaránt, Ford A modelltől az RS200-ig, Panel Delivery Trucktól a Supervanig. Ezúttal a Lledo 1934-es Ford Stake Truckja következik, amelyet a miskolci régiségvásáron sikerült beszerezni. A kisteherautó dobozzal, újszerű állapotban maradt meg, érdekes, figyelemfelkeltő narancs-zöld-fehér színösszeállítása miatt akadt meg rajta a szemem. Mint a legtöbb Lledo modell, a Stake Truck is igényes és masszív összeszerelés.

lledo days gone ford ford stake truck 1934
Ford Stake Truck a Lledotól, a Days Gone sorozatból


 

Az 1934-ben gyártott nagytestvér az A modell közeli rokona. A kétajtós furgont V8 benzines motor hajtotta, a Stake Truck elnevezés pedig az eredetileg fa deszkafelépítményre utal. A gázszállító modellautón fehér festést kaptak a lecek és jókora cégérek díszítik a plató oldalát. A Lledo Days Gone sorozatában igyekeztek autentikus kisautókat modellezni így, mint sok más típus, a Calor Gas gázpalackszállító is létező járgány volt. Az egyébként roppant népszerű Stake Truckból készült tej, liszt, sör, szén és autógumi rakománnyal pakolt változat is. A Matchbox Models of Yesteryear sorozatával ellentétben itt az áru sajnos nem levehető.

lledo days gone ford ford stake truck 1934
Galéria

A kisautó pontos gyártási dátumát nem sikerült kiderítenem, ellenben az 1990-es katalógusban már szerepel a Calor Gas furgon, így feltételezem a cikkben szereplő kisautó is szűk 30 évvel ezelőtt hagyta el Jack O'Dell műhelyét.